Om Bergen Leser

Velkommen inn i høytlesninginstallasjonen på Bergen Offentlige Bibliotek.

Vi har lagd et TV-studio, og sammen skal vi lese avsnitt for avsnitt, setning for setning. Opptakene blir satt sammen på denne websiden, og blir etter hvert en videobok.

Bergen Leser er en møteplass hvor publikum formidler sin personlige tolkning av kjente tekster. Klippene projiseres på fasaden av Bergen Offentlige Bibliotek i desember 2013 og presenteres på web. Der kan du se deg selv og de andre som leser samme bok som deg.

Følg instruksjonene på skjermen og bli med på denne lese-stafetten.

Bergen Leser er inspirert av prosjektet Read Aloud av Ross Phillips, som ble vist ved National Media Museum i Bradford, England som del av utstillingen Life Online fra mars 2012 til juni 2013. Utviklingen er gjort ved BEK - Bergen senter for elektronisk kunst. Løsningen for opptak av video er gjort i Cycling 74 Max, mens webløsningen er utviklet i RubyOnRails og Hobo. Sosial deling vha. Simple Share Buttons, med Somacra ikoner av Tina Mailhot-Roberge.

Prosjektledelse ved Bergen offenlige bibliotek:
Mari Kristine Jore, Charlotte Myrbråten, Sverre Helge Bolstad
Prosjektledelse ved BEK:
Trond Lossius og Lars Ove Toft
Videoprogrammering:
Stian Remvik og Trond Lossius
Webprogrammering:
Trond Lossius
Interaksjonsdesign:
Stian Remvik
Webdesign:
Trond Lossius og Stian Remvik